opc_loader

 

Jonah’s Story: Necessity is the mother of invention

Het verhaal van Jonah; zonder walvis, maar wel met een zeldzame metabole afwijking. Bij de geboorte werd geconstateerd dat Jonah GSD1 (Glycogen Storage Disease type 1) had en niet in staat was om koolhydraten af te breken. Het ontbreekt het lichaam dan aan een specifiek enzym dat glucose maakt van glycogeen, hierdoor moest Jonah iedere paar uur sonde voeding krijgen om de bloedsuiker spiegel stabiel te houden. Voor GSD1 bestaat tot op heden geen medicijn.

 

De noodzaak om iedere twee uur via een sonde Jonah van voeding te voorzien had een grote invloed op het leven van Jonah en zijn familie. Ook ’s nachts moest Jonah iedere twee uur gevoed worden. Door inzet van de ouders, grootouders, vrienden en kennissen kwam men op het spoor van Superstarch. Dit complexe koolhydraat van maiszetmeel heeft een verlengde afgifte van glucose. Deze vertraagde afgifte zorgt ervoor dat Jonah een constante stroom van glucose krijgt en een stabiel bloedsuiker heeft. Voor Jonah betekent het dat de tijden tussen de voedingen veel langer zijn geworden en hij nu bijvoorbeeld hele nachten door kan slapen. Ook overdag heeft hij veel meer vrijheid om samen met andere kinderen aan activiteiten deel te nemen.

 

Generation UCAN is opgericht om de unieke eigenschap van Superstarch verder te ontwikkelen en onder de aandacht van sporters en niet-sporters te brengen. De natuurlijke langzame afgifte van glucose van UCAN is een bron van energie en helpt niet alleen Jonah maar alle sporters, van elite tot recreatief tot incidentele weekend warriors, om hun doelen te bereiken.

 

Wat begon als een inspiratie voor Jonah en zijn familie groeide uit to Generation UCAN. Waar het verder naar toe gaat is jullie eigen verhaal..